Kotisivusanastoa

Kotisivujen suunnittelussa käytettävät yleiset termit ja teknologiat voivat vaihdella hieman riippuen käytetystä tekniikasta ja suunnittelutyökaluista, mutta tässä on muutamia yleisiä termejä:

HTML (HyperText Markup Language): HTML on peruskieli, jota käytetään verkkosivujen luomiseen ja rakenteen määrittämiseen.
CSS (Cascading Style Sheets): CSS on tyylimäärittelykieli, jota käytetään verkkosivujen ulkoasun ja tyylin määrittämiseen.
JavaScript: JavaScript on yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, jota käytetään interaktiivisten verkkosivujen luomiseen ja dynaamisten toimintojen toteuttamiseen.
PHP (Hypertext Preprocessor): PHP on yleinen skriptikieli, jota käytetään erityisesti dynaamisten verkkosivujen kehittämiseen ja hallintaan.
MySQL: MySQL on tietokantajärjestelmä, jota käytetään usein dynaamisten verkkosivujen tietojen tallentamiseen ja hallintaan.
ASP (Active Server Pages): ASP on Microsoftin kehittämä teknologia, jota käytetään dynaamisten verkkosivujen kehittämiseen ja hallintaan erityisesti Windows-palvelimilla.

Webhotelli (englanniksi web hosting) on palvelu, jonka avulla voit tallentaa verkkosivustoasi ja sen sisältöä internetiin. Webhotelli tarjoaa tietokonepalvelimia, jotka ovat aina päällä ja yhdistettyinä internetiin. Kun tilaat meiltä webhotellin, saat käyttöösi tietyn määrän tallennustilaa, johon voit tallentaa verkkosivustosi tiedostot, kuten HTML-, CSS- ja JavaScript-tiedostot, kuvat, videot ja muut mediatiedostot. Lisäksi webhotellin tarjoaja tarjoaa yleensä muita palveluja, kuten sähköpostipalvelua, tietokantapalvelua ja verkkotunnusrekisteröintiä. Webhotellin avulla voit siis julkaista ja ylläpitää omaa verkkosivustoasi internetissä.