Verkkotunnukset eli domainit

Kun verkkosivut halutaan julkaista internetissä, tarvitaan sivustolle verkkotunnus, jonka voit hankkia webhotellipalvelun tilauksen yhteydessä. Verkkotunnus eli domain on kirjainyhdistelmä, joka toimii yksilöllisenä osoitteena tietylle kotisivulle internetselaimella. Verkkotunnuksen pääte ilmaisee yleensä verkkotunnuksen omistajan maan. Kansainvälisissä verkkotunnuksissa, kuten com, net, info ja eu, pääte ei kuitenkaan ilmaise maata.

Jokaisella verkkosivulla on yksi ensisijainen verkko-osoite, joka on kunkin webhotellipalvelun perusosoite. Ensisijaisen verkko-osoitteen lisäksi voi käyttää alidomaineja, jotka ovat asiakkaan ensisijaiseen verkko-osoitteeseen perustuvia aliosoitteita.

Jos asiakas ei halua omaa verkkotunnusta sivuilleen, webhotellipalvelun tarjoaja isännöi sivustoja ja osoite on esimerkiksi muotoa asiakkaanyritys.netin.fi. Webhotelliin voi myös liittää rinnakkaisia verkkotunnuksia, jotka osoittavat samaan webhotelliin.

Suomessa yleisimmin käytettyjä verkkotunnusluokkia ovat fi, com, org, info ja net

.fi-verkkotunnuksen hankkimiseksi tarvitaan verkkotunnusvälittäjä. Verkkotunnusvälittäjänäsi tarjoamme myös oheispalveluja, kuten sähköpostipalvelun, verkkosivutilaa ja nimipalvelimet.